Huomenta,

 

Eilen mentiin edellisen kirjoituksen jalkeen tahan lahistolla olevaan ravintolaan syomaan. Ruoka oli perinteista kiinalaista, tata ateriointitapaa kutsutaan "hot potiksi". Siina tuodaan kaasutulella oleva pikku kattila eteen kiehumaan. Keskella pyoreaa poytaa on ringissa lihoja, kasviksia, nuudeleita ym, joita sitten laitetaan kiehumaan siihen omaan kattilaan. Se on vahan kuin tee-se-itse-keittoa, josta otetaan sitten kypsyneet jutut lautaselle ja dippaillaan eri kastikkeissa. Kastikkeet on erittain tulisia, tuntu etta suu on liekeissa. Ei auttanut, vaikka joi Coca Colaa paalle... Ylipaataan naissa tulisissa ruoissa ei auta, jos juo paalle. Pitaa ottaa riisia neutraloimaan maku.

 

Yolla tuli kylla uni, vaikka oltiinkin Emman kanssa nukuttu ne kuuden tunnin paivaunet. Mulle tuli vaan illalla ikava yllatys, kun suihkusta ei tullut lamminta vetta. Kavin sitten jaakylmassa suihkussa... Emma keksi tanaan aamulla, etta jos suihkun hanan laittaa aariasentoon KYLMALLE, tulee lamminta vetta. Loogista! Kohta mennaan aamupalalla ja sitten SHOPPAILEMAAN!!! Ihan tiedoksi vaan, etta taalla on jarkyttavan halpaa. Mitakohan Oy Alko Ab sanoisi, jos kuulisi, etta pullo 40% viinaa maksaa alle euron? Ja ei, en aio vetaa larveja taalle puoli-ilmaisella viinalla, turha huolehtia... Ja EI, en tuo halpaa viinaa kellekaan tuliaisiksi. Alkoholia saa tuoda vaan 2 pulloa. Mutta vaatteita ym. aion ostaa. Pinja oli eilen ostanut maailman sopoimman sateenvarjon jollain eurolla, pitaa ostaa itekin sellainen... Taalla saattaa sataa joskus.

 

Shanghai on todella siisti kaupunki. Roskia, tyhjia pulloja ym. ei ajelehdi kaduilla ja yleisilme on muutenkin siisti. Tanaan mennaan sen shoppailun jalkeen katselemaan nahtavyyksia ja sellasta. Mennaan ensin syomaan aamiaista...

 

En ole muuten nahnyt meidan porukan lisaksi yhtaan lansimaisia ihmisia lentokentan jalkeen.