Ni hao!

Haha, taalla sita nyt ollaan, maapallon toisella puolella ihan taysin eri kulttuurissa, ilman skandinaavisia aakkosia ja paasya mm. Facebookkiin ja Youtubeen.  Kauan elakoon sananvapaus... Blogia sentaan paasen kirjoittelemaan hotellin aulassa olevalla koneella.

 

Eilen aamulla tosiaan tavattiin Emman, Pinjan, Riinan ja Tomin kanssa Helsinki-Vantaalla ja lahdettiin kohti Amsterdamia. Mukaan lahti myos Musti Artikla, Artiklan maskottikoira. Lento Amsterdamiin meni ihan hyvin, oli vaan vahan ilmakuoppia.  Amsterdamissakaan ei mitaan ihmeellista. Vaihtoaikaa oli muutama tunti, syotiin siina jotain ja istuskeltiin. Ulkona tupakalla kayneet Pinja ja Riina kertoivat, etta siella leijui outo makea tuoksu.... Haha, mistakohan johtuu!

 

Lento Amsterdamista Shanghaihin oli aika tuskallinen. Ensinnakin, se kesti 10 h 25 min ja tilaa oli VAHAN. Ruoka oli kylla yllattavan hyvaa lentokoneruoaksi. Kun oltiin melkein perilla, piti tayttaa sellaisia HYVIN ARSYTTAVIA lomakkeita, joiden kanssa mulla meni hermo. Niiden tayttaminen oli ihan helvetillista!

 

Kun saavuttiin Shanghaihin, piti menna kuumekameran ohi. EI siina mitaan, koko jengi paasi lapi ja johonkin lapputarkastukseen, missa ne arsyttavat laput kerattiin, repastiin kahtia ja toisen sai itse. Jos sen hukkaa, on vaikeuksissa. Lentokenttavirkailijoilla oli patevan nakoiset univormut, koppalakit ja kaikkea. Passintarkastusjonossa meilla oli hauskaa, kun keskusteltiin kommunistisesta jarjestelmasta... Matkalaukkujen saapuminen oli erittain hienosti organisoitu! Olen reissannut aika monessa maassa ympari palloa, ja taalla se oli jarjestetty ylivoimaisesti parhaiten. Siina ne pyorivat siististi, kun paasimme Luggage-halliin. Kaikki saivat omansa, mihinkaan ei oltu kajottu, mitaan ei oltu viety. Mitaan ei myoskaan ollut mennyt rikki. Kommunismi 1 - Markkinataloudet 0... :D

 

Lentokentalta lahdettiin porukalla hotellille taksilla. Hotelli on tosi ok, ollaan Emman kanssa samassa huoneessa. Omat sangyt oikeilla lakanoilla, oma suihku ja kaikki mita tarvitaan. Suihkussa on legendaarinen "Caution! Wet floor" -merkki. No shit, Sherlock (en loyda kysymysmerkkia. Ehka Kiina ei ole kysymysten maa, vaan vastausten). Huoneiden saannin jalkeen kaytiin porukalla syomassa OIKEAA kiinalaista ruokaa. Ateria 11 hengelle maksoi 350 yuania, eli n. 35 euroa. Tuohon kuului viela 0,7 litraiset riisioluet. Aika edullista. Ruokaa oli vaikka milla mitalla.... Taalla on sellainen erikoinen syomistyyli, etta keskella poytaa on pyoritettavan lasikiekon paalla buffetinomaisesti monia lautasia, joissa on eri juttuja ja niita saa ottaa. Syonti tapahtui puikoilla. Ja arvasin oikein Aiti, ei ollut minun herkkuruokaani. Soin silti vahan... Hoyrytetty kala oli aika legendaarista. Kun se tuli poytaan, Pinja nauroi "Haha, kattokaa Heidin ilmetta". En maistanut sita. Naette myohemmin kuvasta, etta miksi... Syonnin jalkeen ostettiin prepaid/liittymat, joilla pidetaan toisiimme yhteytta taalla. Ollaan lahetetty viesteja, muttei saatu vastauksia... Oletteko muuten saaneet niita tai vastanneet niita (kysymysmerkki). SItten mentiin Emman kanssa hyvin tarpeellisille 6 tunnin paivaunille.

 

Lisaa myohemmin, nyt syomaan!